חלק הארי של גוף האדם עשוי מים. מים הם מקור החיים, תנאי הכרחי להם. ללא מים, אין חיים. חד וחלק. על מנת לקיים את מערכות הגוף באופן שבו יתפקדו כסדרן הוא זקוק הזנה מתמדת של מים. מים מוליכים את הדם טוב יותר. מים חיוניים לתחושת רעננות. הם חיוניים לשמירה על שיווי המשקל הפיזי והנפשי שלנו.
גם כאשר לא חם הגוף מאבד נוזלים. גם בהעדר תחושת צימאון חשוב לשתות כוסות מים אחדות – מומחים רבים אומדים את מספרן בשמונה – על מנת לספק לגוף את כמות המים שהוא זקוק לה.
שתיית מים היא לא רק צורך היא הרגל. מי מכם שלא שותים מספיק עלולים לחוש מיחושים שונים ולא לשער כלל שמקורם בהעדר שתייה מספיקה של מים. כמו שמאמצים, מסגלים ובמשך הזמן מתרגלים להרגלים שונים – כך חשוב גם להרגיל את עצמכם לשתות מים.
בקיץ, באופן טבעי, כאשר אנחנו מזיעים וחשים צימאון איש אינו צריך להנחות אותנו, קל וחומר להפציר בנו, לשתות מים. אנחנו מספים לעצמנו את הצורך הטבעי בהם.
מים חשובים לדיאטה
אי אפשר להפריז בתיאור חשיבותם של המים לבריאות. חשוב להרבות בשתייה בכלל אבל במים בפרט. הם נטולי צבעי מאכל וערך קלורי. הם לא מהווים מכשול לשום דיאטה. אין אף לא מומחה רפואי או תזונתי שיזהה בהם מרכיב כל שהוא שאינו בריא.
עם זאת- כמו בכל דבר, אסור להפריז בכמות המים ששותים. על מנת לקבוע את הכמות הנאותה המומלצת לכם חשוב להתייעץ עם רופא או עם תזונאית, איש מקצוע שיודע מה היא הכמות הנדרשת.
רבים מאתנו שוהים בחורף במתחמים מוסקים. הגוף מאבד נוזלים במתחם כזה גם אם לא באותו קצב שבו הוא מאבד בשעת פעילות גופנית בעצימות בינונית או גבוהה בחדר כושר או בעת ריצה בחוץ. גם תחושת הצימאון שונה בחורף לעומת הקיץ, לכן חשוב להיות מודעים לצורך להזין את גופנו במים. אם בקיץ אנחנו עושים זאת באופן טבעי, אינסטינקטיבי, בחורף חשוב לעשות זאת בכוונה ובמחשבה תחילה, באופן מודע.
כמו כל דבר שחשוב לכם לזכור ואסור לכם לשכוח- אין כל בושה בתזכורת עצמית לשתות מים, כפי שאתם רושמים לעצמכם ביומן למלא מטלות שונות במשך היום. מאחר שאי אפשר, כאמור, להפריז בחשיבות השתייה גם כשלא חם, תזכורת עצמית לעשות זאת תזכיר לכם את מה שלא רצוי ולא מומלץ לשכוח.
ייתכן כי כאן עלינו להתנצל על כך שאנחנו נדרשים במאמר זה לסוגייה, אשר על פניה עשוי הדיון על אודותיה להיראות ולהיחשב מוזר ותמוה אבל בהקשרה זה נכון להזכיר משפט שאמר פעם אדם חכם- גם מה שקל לנו לעשות, קל יותר לא לעשות. אין ספק כי שתיית מים היא מעשה קל שבקלים, פשוט, תכוף, יומיומי; לכאורה- מי מאתנו זקוק לתזכורת כדי לעשות את המעשה הטבעי ביותר? ובכל זאת, קל יותר לא לשתות מים.
החברה המספקת ברים, מיני ברים, קולרים ומכשירים ביתיים לסינון מים ולטיהורם מזמנת לכם מקור שוטף וקבוע של מים איכותיים, שתענוג לשתות אותם לרוויה. תוכלו לקבל ידע, ייעוץ והצעת מחיר לרכישת המכשיר המתאים לכם ביותר.