
צריכת מים משפיעה באופן ישיר על איכות החיים שלנו. יש להטמיע עקרונות של כמויות שתייה נכונות כבר בגילאים צעירים, להקפיד על צריכת מים נקיים ולהשתמש בשיטות הסינון המתקדמות על מנת למנוע חדירת מזיקים ווירוסים.
יחד עם זאת, רבים עדיין מתלבטים בין מים מסוננים לבין מים מינרליים. נדמה כי לכל אחת מהשיטות יש יתרונות אחרים ולא תמיד קל לשים את האצבע על הגורם המכריע. מצד שני, אפשר לראות בבירור מדוע מים מסוננים עדיפים על פני מים מינרליים.
כיצד פועל הסינון?
חסרונות מים מינרליים
את כל היתרונות של מים מסוננים קשה למצוא במים מינרליים. בניגוד למה שנהוג לחשוב, הם לא עוברים חיטוי כימי ולכן אין להם אף יכולת להתגבר על חיידקים הנוצרים במקוואות מים עומדים. מעבר לכך, מים סגורים בבקבוקים שתאריך התפוגה שלהם חלף, או לחילופין מים בבקבוק שנפתח אך לא הוחזר לקירור, מעמידים בפני הצרכנים סכנה משמעותית.
את תהליך הפגיעה באיכות המים ניתן לראות בצורה מואצת כאשר הם חשופים לשמש. היות ורוב ארגזי המים המינרליים הנמכרים בישראל אכן חשופים בצורה כזו או אחרת לשמש קופחת, אחוזי לחות גבוהים וטמפרטורות קיצוניות, מאוד לא מומלץ לסמוך עליהם.
אפשרות אחרת המעידה על החסרונות הבולטים של מים מינרליים היא ששאריות קטנות של החומר ממנו עשוי הבקבוק יעברו אל המים. מים שלא מנוקים כמובטח על ידי היצרן יכולים לפתח המון חיידקים המסכנים את הבריאות. גם את המים המינרליים יש להרתיח עבור תינוקות עד גיל שנה ולכן מדובר על דרך לא נוחה למשפחות.